Flinke damer på ski

Norsk vinteridrett har virkelig holdt seg på ett høyt nivå i mange år nå, og med den rekruteringen vi har med ungdommene ser det ut til at vi vil holde det nivået i mange år fremover også. Det og komme i gang i ung alder og få de unge til og satse på idretten er jo veldig viktig for den videre rekruteringen. Norge har en unik måte og ta vare på ungdommene og legger til rette for deres videre satsing.

H M Fossesholm

H M Fossesholm

Junior utøver Helene Marie Fossesholm er en av disse utøverne som har vist en flott formstigning. Hun er bare 18 år og har virkelig blitt lagt merke til i skimiljøet med sine gode resultater. Helenes gjennombrudd kom under fjorårets NM for Junior klassen, her tok hun fire gull totalt. En imponerende innsats. Foreløpig i år har hun klart en gull og to sølv i Jr. VM sammenheng og flere og flere ser på henne som muligens den nye Marit Bjørgen. Men veien opp til Marit sine prestasjoner blir utrolig tung og lang, for det er ikke mange som kan måle seg med Marit i dagens skisport. Men fremtidsutsiktene for denne unge damen ser jo veldig lovende ut og man håper jo at hun fortsetter i samme stilen når hun etter hvert går opp til seniorklassen.

Laila Kveli

En av de unge damene som har gjort det bra på ski er Laila Kveli, ikke akkurat ett godt kjent navn men hun har mange gode resultater og vise til. Det kommer nok mye av at hun har satset på lange distanser som Vasaloppet, Ludwig Lauf og Marcialoga. Disse løpene får jo ikke så mye oppmerksomhet i mediene som de vanlige distansene innen NM, EM og VM.

Laila Kveli

Internasjonalt gjennombrudd kom i 2012 da hun ble nummer to i Vasaloppet og sikret dobbelt seier til Norge. Her var det Vibeke Skofterud som tok førsteplassen. Det ble noen sølvmedaljer på henne før hun endelig klarte gullet, det var også i Vasaloppet. Det har blitt flere gull på henne etter dette og hun har vist en flott stigning i prestasjonene i skisporet. Hun er i dag tilknyttet Lierne Idrettslag samt med i Team Santander hvor hun får den nødvendige oppfølgingen hun trenger.

Eckhoff

I skiskyting er søstrene Eckhoff vist mange gode prestasjoner, broren Stian har også vært en aktiv utøver men han er i dag skiskytter trener. Familien har vel hatt en stor fordel med at de har satset på den samme idrettsgrenen. Trenings kammerater og muligens litt intern kniving holder motivasjonen oppe.

Eckhoff

Kaja var nok den som var først ut med de beste resultatene, hun var bare 16 år gammel da hun under Norges cupen for junior vant sammenlagt. Hun fortsatte med flere gull og sølv medaljer imens hun var i juniorklassen og har nå tatt spranget opp i seniorklassen. Gjennombruddet for Tiril var under OL i 2014 da hun var med på gullet i mix stafetten. Her ble det også to bronse medaljer, det var i felles starten og i den vanlige stafetten. Gode resultater og flere kommer det nok fremover.