Flinke ungdommer

Det er mange flotte og flinke ungdommer innen den Norske idretten som virkelig gjør det godt både nasjonalt og internasjonalt i sine idrettsgrener. Det att ungdommene satser innen idretten er jo flott ikke bare for dem selv men også for Norge, vi trenger stadig nye talenter som kan konkurrere i internasjonale stevner på topp nivå. Det at vi her i landet har ett unikt opplegg for disse ungdommene er det ikke tvil om, tilrettelegging og oppfølging i fra starten av er veldig viktig.

EM Junior på ski

Ski her vel omtrent blitt nasjonalsporten her i landet og vi har hatt og har fortsatt veldig mange utøvere som virkelig hevder seg i toppen av resultatlistene verden rundt. Også ungdommene gjør det utrolig bra på ski, godt er det for da er neste generasjon klart til å ta over når tiden kommer.

EM Junior på ski

Det første junior EM ble holdt i Frankrike i Premanon i 1968 med ett blandet resultat for Norge, men det var ikke så store forventninger kanskje med den første gangen. Det tok enda ni år til før det første VM for juniorer ble avholdt, men dette VM ble en kort historie og man gikk så tilbake til kun EM igjen. Men VM for juniorene kom tilbake igjen og Norge arrangerte sitt første VM i 1984 som da ble holdt ved Trondheim. Langrenns øvelsene foregikk ved Bratsberg og hopp ble holdt ved Granåsen. Her gjorde de Norske ungdommene det bra men to gull og tre sølvmedaljer som igjen gjorde at Norge vant sammenlagt, god jobba av de unge utøverne dette.I 2004 hadde Norge igjen ansvaret for junior VM, det ble da holt ved Stryn i Sogn og Fjordane. Under dette stevnet kom Norge på en andreplass like bak de Russiske ungdommene. Fire gull ble det, det sto Astrid Øvstedal som konkurrerte i sprint og Peter Tande tok alene tre gull i grenene sprint, stafett og kombinert. De norske unge utøverne har klart å vinne sammenlagt i flere år nå, så dette lover veldig godt for Norsk langrennssport i årene som kommer.

Fotball

Innen fotballen har man flere landslag for ungdommer. Det er en aldersbestemt gruppe hvor de yngste er 15 år gamle. De gjorde det ganske godt under fjorårets serie med to seire, en uavgjort og med fire tap. Men dette lover godt for fremtiden for fotballen at de får god kamptrening i så ung alder. Neste trinn er landslaget gutter 16 år som også gjør det ganske bra, det ble spilt 16 kamper under fjorårets serie hvor de vant fem kamper og spilte uavgjort i en kamp med dessverre ble det hele ti tap.

Sveriges nationella fotbollslag för kvinnor

Men innsatsviljen er det ingen ting i veien med for disse ungdommene og det ser bra ut for senior landslaget at så mange ungdommer satser hardt på fotballen. Jentene har også nå selvsagt ett eget landslag, det er aldersgruppen jenter 15 år som spilte fire kamper under fjorårets serie. Man kan vel lure på hvorfor de ikke spiller like mange kamper som gutta, men serien er jo lagt opp sånn. Jentene klarte to seire, en uavgjort og bare ett tap. Ble jo ett bedre slutt resultat enn guttene dette.