Mestvinnende Norske NM innen friidretten

Vi har mange store stjerner innen idretten, både unge og i senior klassen har de gjort seg godt bemerket med sine mange gode plasseringer.

God trening i fra ung alder av gir som regel gode resultater på sikt og gir dem motivasjonen de trenger til å satse videre på sine idretts grener.

De som har gjort det veldig godt innen NM sammenheng har høstet stor ære her hjemme.

Knut Hjeltnes

En god gammel traver innen friidretten er Knut Hjeltnes, han hadde diskos og kulestøt som sine idretts grener.

Hjeltnes kommer i fra Ulvik i Hordaland hvor han kom til verden i 1951 og var tilknyttet klubben IL Gular.

Han er den på herresiden som har mest gullmedaljer i NM totalt, med hele 19 gull, tre sølv og 1 bronse ligger han ganske trygt på toppen av listen.

Han innehar også fortsatt den Norske rekorden i diskos med ett kast på 69,62, en rekord som nå er 33 år gammel, noe for ungdommen og satse mot og klare denne rekorden.

Han har mottatt hele fem kongepokaler i karrieren har det også blitt. Internasjonalt gikk det dessverre ikke så bra, selv med tre OL deltagelser hvor den beste plasseringen ble en fjerde plass kom han aldri på pallen i utlandet.

Hjeltnes var også den første Nordmannen som ble tatt for doping, han innrømmet og ha tatt anabole steroider og ble da utestengt i ett år.

Geir Moen

Rett bak Hjeltnes finner man sprinteren Geir Anders Moen i fra Oslo men vokste opp i Moss og var tilknyttet Moss IL.

Han var i ungdoms årene en god fotball spiller som ble kjent for sin hurtighet, dette førte til at han valgte å satse fult ut på sprint løp i stedet for fotballen.

Han har klart 18 gull, fem sølv og fire bronse medaljer under NM på distansene 100 og 200 meter. Han har gjort det bra internasjonalt også med to gull tre sølv og to bronse medaljer under VM, EM, Europa cup og World cup.

Det har blitt kongepokal på han flere ganger under karrieren, god gjort dette.

Carl Fredrik Bunæs

Carl Fredrik Bunæs i fra Drammen var også en ungdom som har gjort det bra i NM med 18 gull, en sølv og to bronse medaljer.

Han har også fire nordiske mesterskaps titler, 26 stafett gull og kan vise frem 96 gull på 130 starter i over 40 landskamper.

Litt av en prestasjon dette.

Oscar Guttormsen

På femte plass over de mestvinnende friidrettsutøverne her i landet finner vi Oscar Guttormsen i fra Oslo.

Han var en allsidig mann innen friidretten og satset på mange forskjellige grener. Det var tre steg, 200 og 300 hundremeter løp, hekkeløp, høyde, kule og stav hopp.

Det resulterte i 16 NM gull, syv sølv og 10 bronse medaljer på han, bra gjort at denne rekorden har stått så lenge for han var aktiv i starten av 1900 tallet.

Men jeg tror en god del av disse rekordene snart ryker, for vi har mange unge i dag som gjør det veldig godt innen idretten og viser kjempegode resultater.