Spreke ungdommer

Ungdommene satser stort innen idretten, god hjelp og resultater underveis motiverer dem til å satse videre.

Det hele starter gjerne som lek når man er liten og utvikler seg etter hvert til konkurranse når man blir litt eldre.

Det er nok en god del av disse ungdommene som har medfødt talent til sine idretts grener men det er også mange som klarer å trene seg opp og blir gode utøvere som sanker medaljer og ære.

Gutter

Norske rekorder som ungdommene har prestert har blitt stående lenge i flere tilfeller. Endre Myrdal Olsen satte rekord på 40 meter løp når han var 14 år gammel i 2006, den rekorden står fortsatt i dag.

Han har fortsatt med og ta utfordringer i og driver med fjellklatring. Han vill klatre de 10 vanskeligste fjelltoppene her til lands og jeg tviler ikke på at han kan klare det.

På andreplassen rett bak Olsen ligger Markus Loftås i fra Osterøy IL som satte sin rekord i 2008. Det er bare 0,3 hundredeler bak Olsen og fortsatt ingen som har slått denne heller.

På tredjeplassen finner vi Joakim Dang som satte sin rekord i 2004.

Gutter 13 år

For gutter 13 år ligger Emil Gundersen på førsteplass på 40 meter løp, han er tilknyttet Fyllingen IL og løp inn på 5,86 i 2017.

Her er det Sondre Rinde som tilhører Gneist IL som innehar andreplassen, den satte han i 2011.

På tredje plassen ligger Amund Høie Sjursen i fra samme klubb. Han satte sin rekord i 2009 og holder fortsatt på med friidrett. Han har flere grener han satser på, hans største mål er og klare over åtte meter i lengde hopp. Skulle ikke forundre meg om han klarer det. Han har en personlig rekord på 7,60 og ett hopp på omtrent åtte meter med det ble dømt dødt.

Jenter 13 år

Jentene gjør det også godt på 40 meter løp, her er det Vilde Lund Bjørnsen også hun tilhører Gneist IL. Mange gode ungdommer i denne klubben.

Hun satte denne rekorden i 2009 så den har jo holdt i noen år nå.

Hun er fortsatt aktiv utøver som også driver på med hekkeløp og hun er også med i flere distanser i løp.

På andreplassen ligger den kjente Isabelle Sandstedt Pedersen, hun satte rekorden i 2005. Hun har blitt et stort navn innen den Norske friidretten og har også gjort det bra internasjonalt.

Benedicte Isabell har tredjeplassen her som hun satte i 2006. Flinke jenter som har prestert godt når disse rekordene står i så mange år etterpå.

Jenter 14 år

I klassen jenter 14 år er det Anne Hansen som tilhører T&IL Hovding idrettskrets som fortsatt har rekorden. Den satte hun i 2005.

Agathe Holtan Wathne i klubben IL Fri innehar andre plassen som hun satte i 2008.

Wathne holder fortsatt på med friidrett og gjør det fortsatt bra innen de grenene hun har valgt å satse på.

Tredjeplassen er det Katrine Haarklau i fra klubben Bergens TF som har, den rekorden satte hun i 2005.