Tour of Norway for kids

Stikkordet for dette arrangementet er ekte sykkelglede, det har vi sett utallige eksempler på opp gjennom årene. Alle de glade og spente barna som skal være med på sykkelritt, og her finnes det ingen tapere men bare vinnere – og premier vanker det så klart til alle som deltar. Det at de fleste av de som deltar har sine store forbilder, er det ikke noen tvil om. Det er nok mange av barna som drømmer seg bort til de store rittene som Tour de France, og det er herlig å se både leken, gleden og for noen alvoret, når de tråkker rundt i løypene et hvilket som helst sted i Norge. Det er ikke noen tvil om at dette er et arrangement som sprer sykkelglede, og jeg tror helt sikkert at det også er med på å rekruttere barn til sykkelsporten over det ganske land.

Norges største

Gratis deltakelse og en flott t-skjorte til alle som melder seg på, ja slik er det å være en ung sykkelrytter i Norges største sykkelritt for barn. Det vanker i tillegg flotte deltakerpremier, så her står overraskelsene og oppmerksomhet i kø. Arrangøren bruker som de fleste sosiale medier til å markedsføre seg, det legges ut mye info om kommende sykkelritt og annet sykkelrelatert stoff for barn. Ved å legge ut egne sykkelbilder og bruke #tourkids når man poster dem, har man mulighet til å få sitt bilde kåret til årets beste sykkelbilde – og premien er en flott sykkel til den heldige vinneren.

Hvert ritt har sine flotte premier som trekkes ut

Det er ikke noen tvil om at barn liker premier, og t-skjorter får som nevnt alle ryttere. Men som på lik linje med de store rittene for sykkelproffene, så vanker det også i Tour of Norway for kids noen litt mer fete premier. Sykkeltrøyer med spesialdesign for Tour of Norway for kids, trekkes ut i et antall på 3 eksemplarer etter hvert ritt. Det trekkes også ut en flott sykkel, så man går ikke tomhendt fra Tour of Norway for Kids sine sykkelritt – men det er er nok uansett sykkelgleden som trekker flere tusen barn til arrangementene.

Deles inn i klasser

Deles inn i klasser

Det er et stort aldersspenn på barna som sykler dette rittet, og det er ikke noen nedre aldersgrense. Barn opp til 13 år kan delta i rittet, og klassene er delt opp etter alder og de yngste bruker trehjulssykkel eller vanlig sykkel med støttehjul.

Sikkerheten er alltid viktigst

Når man skal sykle ritt er det viktig med sikkerhet, og man kan ikke starte uten å bruke hjelm. Det er jo heldigvis blitt slik at barn er flinke til å bruke sykkelhjelm, og i Tour of Norway for kids er det ikke noen unntak. Det mest vanlige på arrangementene er å sykle en rundløype på cirka 500 meter, hvor mange runder man skal sykle – bestemmes ut fra hvilken aldersgruppe man sykler i. Unntaket fra denne regelen er ryttere med trehjulssykkel eller støttehjul, som sykler en del kortere enn de andre.

Landet rundt og lokale sykkelklubber er vertsklubber

Det hele er lagt opp slik at det er lokale sykkelklubber rundt i Norge, som er det man kaller en vertsklubb for rittene. Det er mye som kreves av ressurser for å arrangere et sykkelritt, og Tour of Norway for kids er helt avhengig av lokale krefter for å kunne klare jobben. Antall steder som får besøk av dette populære arrangementet, ligger hver sommer på cirka 50 store og små steder fra nord til sør. Om man ser at sitt eget bosted ikke er med på listen over ritt steder, kan man ta kontakt med den lokale sykkelklubben og sjekke om de vil søke seg inn som vertsklubb.