Ungdom på vei oppover 2

De og følge sine små håp fulle barn gjennom satsingen innen idretten må være utrolig artig.

Det og se utviklingen gjennom barndommen og opp i ungdoms åra, og følge innsatsviljen deres må være en flott motivasjon også for foreldrene til og fortsette og støtte dem og legge best mulig til rette for dem.

Med det gode apparatet vi har i dag rundt barn og ungdoms idretten har vi fått frem noen utrolig gode atleter her i landet.

Ingvild Meinseth

En av disse unge stjernene vi har her i Norge er Ingvild Meinseth, hun gjør det bra innen friidretten og løp som er hennes gren. Det er 60 meter, 100 meter, 200 meter og stafett hun har satset fult på som sine distanser.

Kun 15 år gammel tok hun tre gull og en sølv medalje under NM og på et stevne i Sverige, en god tidlig start for henne dette.

Og mange flere gode resultater her det blitt på henne, det kan nok være at hennes mor har mye av æren motivasjon og hjelp underveis. For det er Sølvi Olsen Meinseth som er hennes mor, en godt kjent løper i det Norske friidretts miljøet.

Hun var mest aktiv mellom 85 til 95 da hun klarte hele å vinne hele 20 NM gull, litt av en prestasjon. Hennes beste distanser var 100 meter, 200 meter og 400 meter.

Ingvild fortsatte sin gode karriere året etter da hun var bare 16 år gammel, da klarte hun en bronse medalje på 100 meter samt at hun var med på stafettlaget som vant gull under det Europeiske Ungdoms OL som gikk i Georgia.

Samme året tok hun gull, sølv og bronse under Nordisk juniormesterskap samt at hun også her var med i stafett laget som tok gull.

Hun har fortsatt i samme stilen i årene etter og holder fortsatt på, hun er nå kun 19 år så denne damen får vi nok se ofte på seiers pallen fremover.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

En ung dame som også har gjort det stort innen friidretten er Karoline B Grøvdal i fra Ålesund.

Hun har satset fult ut på motbakkeløp, hinder løp og langdistanse løp, noe hun gjør det veldig godt i. Hun drev også lenge på med langrenn, men valgte bort dette og satset fult ut på løpingen.

Hun startet sin idretts karriere i Rauma ved Isfjorden hvor hun vokste opp og var tilknyttet Isfjorden Idrettslag.

Allerede som 16 åring tok hun sin første NM gull i 3000 meter hekk, hun har også Norgesrekorden på denne distansen.

Det har blitt mange medaljer på den unge damen, tre gull medaljer i Junior EM på distansene 3000 og 5000 meter og en bronse medalje i Ungdoms VM på 2000 meter.

I EM i terreng løp for juniorer har hun en gull og en sølv medalje, det går over fire kilometer. Hun har også tre bronser i senior klassen her som går på åtte kilometer. Ikke dårlig dette.

Ellers har hun også to bronse medaljer i EM i friidrett på 3000 og 10 000 meter samt lag EM har hun klart en sølv og fire bronse medaljer.

Hun satser fullt ut videre og det vil nok glede idretts Norge i fremtiden.