Ungdom på vei oppover

Ungdommen satser hardt på idretten verden rundt, også her i Norge er mange av våre unge flinke og aktive innen idretten. De som velger å starte tidlig blir som regel veldig gode innen sine grener tidlig i ungdoms årene.

Med det gode støtte apparatet vi har her i landet for disse unge menneskene har mange av de veldig gode forutsetninger til og komme seg opp i toppen i internasjonalt.

Vukicevic

Christina og Vladimir Vukicevic har gjort det godt innen friidrett, de satser begge på hekkeløp og løp og har gode resultater så langt.

Det har nok deres far Petar Vukicevic som er tidligere hekkeløper og nå deres trener mye av æren for. Han har blitt Jugoslavisk mester på distansen 100 meter hekk hele fem ganger, så han kan sine ting.

Christina har mange gode plasseringer i karrieren, den største seieren var nok under ungdoms OL i paris i 2003 da hun var 16 år gammel. Her klarte hun gull på distansen 100 meter hekk, kjempeflott prestert.

Hun har drevet med forskjellige idretter i fra barndommen av, håndball, turn, langrenn, svømming og riding men endte da opp med løp og hekkeløp som sin spesialitet.

Med gode resultater ifra starten av har det blitt en god del store medaljer på henne. I Junior EM og Junior VM har hun sølv begge ganger, i U23 gull og sølv, EM i friidrett innendørs en bronse og med hele syv gull i NM syv år på rad var hun en av de beste.

Alle disse medaljene har hun på distansen 100 meter hekk.

Hun måtte ta en pause i 2013 da hun måtte igjennom en operasjon i foten, dette gjorde at hun misset sesongen 2013 og 14. Hun gjorde et forsøk på komback i 2015 under NM, men her fikk hun en kraftig muskelstrekk under oppvarmingen og trakk seg.

Året etter valgte hun å legge opp sin toppidretts karriere da hun ble gravid, hun kunne ikke se for seg kombinasjonen og drive med topp idrett og samtidig være mor. Synd, for hun har gjort det stort innen sin sportsgren.

Vladimir

Lillebroren Vladimir er fire år yngre men har også klart seg godt i hekkeløp med flere gode plasseringer. Hans første NM gull klarte han da han var 18 år gammel.

Han har satset på både 60 og 100 meter hekkeløp, det har blitt en god del gode plasseringer under EM og VM sammenheng. Men han sliter litt med og holde seg på toppen blant seniorene hvor han er i dag, men det kommer seg nok etter hvert.

Han er fortsatt aktiv så vi får nok se en god del mere av denne unge mannen fremover.

Isabella Pedersen

En annen god hekkeløper for Norge er Isabella Pedersen, hun kommer i fra Bergen hvor hun ble født i 1992.

Det har blitt mange flotte plasseringer på henne, den første store prestasjonen kom da hun var 17 år gammel da hun klarte og bli verdensmester under Ungdoms VM på 100 meter hekk.

Etter dette har det blitt flere gull og sølv medaljer på Pedersen og hun stadig forbedrer sine rekorder. Det blir nok flere gull på denne unge kvinnen fremover.