Ungdomsidrett

Barnas aktiviteter er veldig viktig for deres utvikling i livet. Og idretten er en flott måte å lære barna opp i sportslige aktiviteter.

Det er mange som er involvert i det sportslige rundt våre barn og ungdom. Det er både foreldre og enkelte ildsjeler som gjerne stiller opp for å fremme klubben i lokalmiljøet. Og de lokale idrettsforeningene og Norges Idrettsforbund støtter opp som gode veiledere og hjelpere.

Det er veldig mange forskjellige idrettsgrener man kan velge imellom, det er bedt og la de små og unge selv bestemme hva de vil drive på med, press er nok ingen vei og gå her.

Forskjellige muligheter

Barneidrett gjelder for de som er opp til 12 år. Når de blir eldre er det ungdoms idrett som overtar før de til slutt havner i – ja kall det gjerne for voksen idretten. De forskjellige «avdelingene» er for å skille litt på hvordan opplegget for de som er der skal varieres. Voksne trener jo normalt mye hardere enn hva en 10 åring gjør for eksempel.

Hvert alderstrinn og grupper har sine egne regler og system som man må følge, og disse reglene finner man på sidene til det Norske Idrettsforbundet.

De fleste av de lokale forbundene tar godt imot de minste og ungdommen som vil prøve seg innen idretten og mange av dem har også idrettsskoler og kurs rettet mot denne målgruppen.

Fotballskoler, håndball skoler og friidretts skoler er noen av dem du finner der ute. Her er det bare og finne ut hva slags tilbud det finnes i ditt nærmiljø.

Det som jo er viktigst for dem er jo at de opplever og ha det gøy når de driver på med sine aktiviteter.

Noen lokale tilbud

De store byene har selvfølgelig flere klubber og muligheter en de ute i bygdene har. Noen av tilbudene rundt omkring i Oslo ser vi litt på her.

Røa IL har de fleste alderstrinnene i sitt program, fra tre til fem år er det barnegym og i fra seks til åtte år er det all idrett som de tilbyr.

Så har vi Vålerenga med ishockey, fotball og håndball i forskjellige alderstrinn er noen av aktivitetene de tilbyr. Lilletøyen fotballklubb for de små og store.

Sagene Idrettsforening har flere gode tilbud, innebandy, bandy, fotball, landhockey, tennis, bryting, og rugby i de fleste alderstrinn. Så her er det nok for de unge og velge i.

På Furuset finner man Furuset All idrett Idretts forening, de har de fleste grenene innen idretten og tilby.

Dette var noen av tilbudene man finner rundt omkring i hovedstaden, det er mange flere i bydelene rundt. Så det er bare ta kontakt med ditt lokale forbund så finner man garantert et tilbud som passer.

Sikkerheten og trivselen til barn og ungdom er en viktig del som prioriteres høyt av de lokale trenerne og forbundene, kompetansen og forståelse for de yngre er også en viktig del av idretten.

De som står for treningen og veiledning av de små og ungdommene blir stadig kurset og opplært til og yte det beste for dem. Det er jo en veldig betryggende sikkerhet for foreldrene at de overlater barna til kvalifiserte mennesker.

Det avholdes jevnlig kurs som aktivitets leder kurs, ide kurs og i rutiner samt at det holdes jevnlig samlinger med foreldrene for å informere og svare på eventuelle spørsmål de måtte ha.

De fleste lokale idrettsforbundene ligger inn under Norges Idretts forbund og forholder seg til deres regler og retningslinjer.