Unge idretts stjerner

Det er mange forskjellige idrettsgrener som ungdommene kan velge imellom, mange av ungdommene gjør det også veldig godt innen sine grener. Det lover godt for rekruteringen her i landet at det er så mange gode unge utøvere, vi trenger dem alle. Opplegget rundt disse ungdommene er godt tilrettelagt for at de skal fortsette innen idretten, der det har blitt ett ganske stort apparat som er der for og hjelpe og motivere dem videre på veien.

Sigrid Borge

Sigrid Borge

I fra Hausvik i Hordaland kommer Sigrid Borge som er en friidretts utøver som har spydkast og kulestøt som sine idretts grener. Hun har gjort det bra i ungdomsårene, det første internasjonale gjennombruddet kom da hun var bare 16 år gammel. Da klarte hun en sølvmedalje i spydkast under ungdoms VM og året etter klarte hun gull medaljen i samme øvelse. Hun har fortsatt sin flotte karriere med mange gode plasseringer og under fjorårets sesong kastet hun 60,70 meter under NM og fikk kongepokalen for den innsatsen.

Helene Rønningen

Nok en ung kvinne som startet karrieren tidlig er Helene Rønningen også hun er en friidretts utøver. Det er sprint løping hun har satset fullt ut på og har mange gode resultater i denne grenen. Allerede som 11 åring overrasket hun mange med de hurtige løpene hun gjorde i 60, 80 og 200 meters løpene.

Helene Rønningen

Da hun deltok i ungdoms VM kun 14 år gammel vant hun 100 meteren og etter det har hun stadig vært å se oppe på pallen. Så langt har hun fire gull og to bronsemedaljer i Nordisk juniormesterskap og i Nordisk mesterskap har det blitt fire gull og en bronse medalje så langt. En rask ung kvinne som gjør det virkelig godt i sen gren.

Line Kloster

Line Kloster

Nok en rask ung kvinne er Line Kloster som kommer i fra Oslo og er i dag tilknyttet sports klubben Vidar. Lagsprint, hekk og sprint er hennes satsings områder, noe hun gjør det veldig bra i. Så langt har hun syv gull, fem sølv og en bronsemedalje i NM innendørs og det har blitt 12 gull og fem sølv medaljer i NM utendørs, bra innsats det ja. Hun holder fortsatt på for fult så her kommer det garantert flere gode plasseringer.

Frida Thorsås

Frida Thorsås

Enda en aktiv og god friidretts utøver er Frida Thorsås som er tilknyttet Urædd IL. Hun satser på mangekamp, sprint og mellomdistanse løp som hun gjør det veldig bra i. Også hun startet tidlig med og vise veldig gode resultater, allerede da hun var 15 år gammel klarte hun en bronse medalje på 800 meter løp under NM for juniorer, godt gjort det. Som 16 åring gjentok hun bedriften på samme distansen, men da deltok hun i senior NM. Det viser jo bare at hun i den unge alderen allerede holdt følge med senior løperne. I det samme året ble det gull på 800 meters løpet i Junior NM, en sølv under Nordisk juniorlandskamp, sølv i mangekamp under Nordisk mesterskap. Mange gode plasseringer som viser at de unge har absolutt motivasjonen som trengs for å satse fullt ut på sin idrett.