Unge idretts stjerner

Det har blitt en god del av ungdommene som satser stort på idretten og mange av dem gjør det veldig bra i sine grener.

Oppfølging er veldig viktig for disse ungdommene, inspirere og hjelpe dem videre i karrieren er oftest avgjørende at de velger og fortsette.

Her har vi mange som hjelper til, foreldre, trenere, ildsjeler og Norges Idrettsforbund gjør veldig mye for å bistå ungdommenes satsing.

Ida Marcussen

I fra Kristiansand kommer Ida Marcussen som er en friidretts utøver som har satset på syvkamp som sin idretts gren.

Hun hadde sitt store gjennombrudd da hun var 18 år gammel i 2005 da hun tok sølv medalje i lengde og en bronse medalje i kulestøt under NM. Det ble også en sjette plass i tre steg og en åttende plass på 100 meter.

Hun deltok også i junior VM i Litauen samme året, her fikk hun en sjette plass i sjukamp.

Året etter gjorde hun det også bra, da vant hun sjukamp under Nordisk Mesterskap som ble hold i Moss med ny Norsk junior rekord. Denne rekorden har hun forbedret flere ganger senere.

Det ble også NM sølv i lengde og en bronse i kulestøt, det ble også en sølv medalje på henne i junior VM i Beijing i sjukamp. Flotte resultater dette.

Hun har fortsatt sin karriere med mange gode resultater, så langt i NM sammenheng har hun fem gull, åtte sølv og seks bronse medaljer og vise frem.

Det har også blitt en del gode plasseringer i EM, VM og OL i de senere årene.

Tonje Angelsen

Tonje Angelsen som kommer i fra Trondheim har valgt høydehopp som sin idrettsgren innen friidretten.

Hun hadde sitt gjennombrudd da hun var 16 år gammel da hun satte ny Norsk rekord i sin aldersgruppe. Hun ble da sett på som et stort talent, men slet litt med skader så det ble ikke noen flere konkurranser på henne det året.

Da hun var tilbake for fult ble det ny personlig rekord på henne under Tyrvinglekene og som kvalifiserte henne til EM i 2010.

Selv om hun flere ganger satte personlige rekorder og kvalifiserte seg til EM, VM og OL fikk hun det ikke helt til i internasjonale konkurranser. Det ble noen gode plasseringer men ingen medalje plass på henne.

Men hun har gjort det bra i NM, fire gull, tre sølv og to bronsemedaljer så langt. Tross flere perioder med skader fortsetter hun med idretten og vi får nok se en del mere av henne fremover.

Anne Brit Skjæveland Sandberg

Sandberg kommer i fra Stavanger og var en mangekamp utøver med mange gode resultater.

Hun har fortsatt flere rekorder i femkamp og syvkamp som ingen så langt har klart og slå. Hun hadde spesialisert seg på grenene høyde, lengde og hekkeløp som hun stadig satte rekorder i.

Hun kan vise frem fem gull, en sølv og en bronse i NM i sjukamp. Tre gull, tre sølv og en bronse i NM i 100 meter hekk. Tre gull to sølv og en bronse i NM lengde og en sølv og en bronse i NM femkamp.