Unge talenter 2

Med god hjelp har Norges ungdommer gjort det veldig bra innen idretten. Vi har mange lovende talenter der ute som har gjort det veldig bra så langt og som det settes store forhåpninger til videre.

Med et godt støtteapparat bak seg har de fleste store muligheter til å lykkes i sine forskjellige idrettsgrener. Men det ligger jo selvfølgelig utrolig mye hard trening og egeninnsats bak all suksessen de har opparbeidet seg.

Karsten Warholm

I fra Ulsteinvik som ligger litt syd for Ålesund kommer Karsten Warholm som har satset på flere øvelser i sitt program.

Hekkeløp, flerkamp, løping og lengdehopp som har gjort seg godt bemerket i som friidretts utøver både her i landet og internasjonalt. Det har blitt en del gode resultater så langt i karrieren og flere vil det nok bli.

En av hans største prestasjoner er da han satte ny verdensrekord i hekke løp på distansen 300 meter i 2018, under et idretts stevne i Finland.

I tiden som ungdoms utøver har han klart hele fire gull, tre bronse og en sølv medalje under U EM og VM.

Etter han rykket opp i seniorklassen har han satset mest på hekkeløp, mest da på de langdistansene. Her har han flere Norsk rekorder og vise frem.

Men han har fortsatt flere grener som han deltar i, lengdehopp da både med tilløp og uten tilløp, tresteg og stafett. Her har det blitt flere medaljer i NM, en ung man med flere talenter dette.

Som senior utøver har han klart hele 22 NM seiere i både på innendørs og utendørs stevner.

.Jakob Ingebrigtsen

I fra Sandnes som ligger litt syd for Stavanger kommer Jakob Ingebrigtsen som er en friidretts utøver som har satset på løping.

Han startet sin løpekarriere i veldig ung alder, kun syv år gammel var han da han klarte 60 meteren på 10,37. Han fortsatte med løpingen og gikk noen skirenn i ung alder, på ski klarte han en bronse medalje på ski under et to kilometer klassisk stil renn.

Men han valgte å prioritere løpingen på veien videre, her fikk han flere gode resultater og fikk også bestemanns prisen i sin klasse. Dette var nok den motivasjonen han trengte for å satse videre for fult.

Han fikk mange gode resultater, som 13 åring ble det gull på 800 meter, gull på 1500 meter og sølv på 60 meter. Under Arborettrimmens fire løp tok han en bronsemedalje sammenlagt.

Året etter da han var blitt 14 satte han ny Norsk rekord på 1500 meter under Pingvin lekene i Fana, god fart på den gutten ja. Han tok også gull i Egersund under nyttårsløpet som ble avholdt der.

Det har blitt flere medaljer på unge Ingebrigtsen, ikke bare i Norge. To EM gull, gull i nordisk junior mesterskap. I nordisk mesterskap i terrengløp ble det ytterligere to gull og under EM i terrengløp ble det to gull til.

Det skal bli artig og følge denne unge mannen videre i karrieren, det blir nok uten tvil en god del flere medaljer på han videre fremover for farten har han i kroppen uten tvil.