Unge talenter

Vi har mange og har hatt mange unge talenter innen idretten her i Norge, det er noe vi trenger for å holde rekrutteringen innen idretten i gang. De unge trenger noen og se opp til, gjerne noen på noenlunde deres egen alder for å bli motiverte selv.

Med den store satsingen vi har land og strand rundt for å tilrettelegge for ungdommen som velger å satse på sine forskjellige idrettsgrener får de god hjelp på veien.

Stian Andersen

En av de unge som har gjort det bra innen idretten er Stian Andersen som kommer i fra Porsgrunn, han startet opp innen grenen som kalles mangekjemper. Det er en gren som består av flere ulike typer sportsgrener, man kan gjerne sammenligne litt med grenen ti kamp.

Hans første store internasjonale stevne var da han deltok i junior Vm i 2005, da var han 17 år gammel.

Det var etter dette stevnet at han gikk vekk fra mangekjemper grenen og over til kulestøt. Noe som han har gjort det bra i.

Men han har gjort det bra innen landegrensene også med flere NM gull og sølv i kulestøt.

Kanskje ikke så rart at han valgte akkurat den grenen, for han far er jo den godt kjente kulestøteren Georg Andersen. Greit og gå i sin fars fotspor og få litt ekstra hjelp i fra en med god erfaring i idrettsgrenen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

I fra Isdalen ved Åndalsnes kommer Karoline Bjerkeli Grøvdal, hun er også en av ungdommene som har gjort det godt innen sin idrettsgren. Hun kommer i fra Isdalen, som ligger rett ved Åndalsnes.

Hun har valgt flere grener som hun har satset på, hinderløp, langdistanseløp, terrengløp og løping. Hun var en periode også innom vinteridretten som langrennsløper, men valget og avslutte den grenen.

Det har lykkes godt for henne med sin satsing, med tre Norske rekorder så langt var det nok et riktig valg for henne.

Hun har stått på videre og under sin tid i ungdomsklassen har hun tatt hele fire gull og en sølv i EM og bronse i VM, slett ikke dårlig.

Da tiden var kommet for å rykke opp til senior klassen ble hun plaget med forskjellige skader og helseproblemer, men hun fortsetter og satse med godt mot.

Med tre bronser i EM og hele 15 gullmedaljer i NM pluss to sølv og fire bronse medaljer i lag EM har hun gjort det veldig bra så langt.

Svein Martin Skagestad

Svein Martin Skagestad som kommer i fra Bergen har satset på diskos og kulestøt, spydkast og høydehopp som sine grener innen friidretten.

I den senere tiden har det blitt kun diskos og kulestøt han har valgt og prioritert sin satsing på videre, noe som resultatene viser at det var et lurt valg.

Han har flere medaljer under NM for junior, hele fire gull og en bronse. Med sin videre satsing når han så gikk over til senior klassen har det blitt to gull og to bronse medaljer under NM innendørs og fire gull og to sølv medaljer i utendørs NM så langt.

Det har også blitt en bronse medalje under junior Vm og gull i U23 EM, da med diskos kast som idrettsgren.